Epoca în care trăim este marcată de a patra revoluție industrială, care are în centrul său tehnologia informației (IT). Apogeul…
Într-un interviu publicat în media socială, un fost profesor universitar doctor al Universității de Vest din Timișoara și, totodată, analist…
Noile tehnologii permit colectarea unui volum foarte mare de date care a început să genereze un interes în creștere în…
În urmă cu mai mulți ani, guvernatorul BNR ne-a povestit o situație plină de tâlc. Era la una din întâlnirile…
The big crisis that erupted in 2008 showed glaringly that very large borrowing and poor regulations can put economies into…
Cartea „O istorie morală a politicilor monetare și fiscale” constituie deopotrivă un binevenit semnal de alarmă privind implicațiile consumerismului care domină lumea în care trăim și o pledoarie convingătoare pentru claritate morală. Dacă mesajul cărții ar fi fost mai diluat, aceasta nu ar fi putut reprezenta un semnal de alarmă credibil. Iar dacă pledoaria autorului nu ar fi fost redactată cu o remarcabilă claritate discursivă, nu ar fi atât de accesibilă și de captivantă.
Stabilitatea prețurilor nu reprezintă unicul bun public pe care societatea îl așteaptă de la o bancă centrală, căreia, pe lângă misiunea elaborării politicii monetare, aflată în centrul atenției, îi revin și numeroase alte atribuții, fapt reflectat chiar de titlul volumului de față: Rolul băncilor centrale în economiile contemporane: dincolo de stabilitatea prețurilor.